• romaniidingraz@gmail.com
  • 004369981595617

DESPRE VOLUNTARIAT

Noi, oamenii suntem obișnuiți să facem totul contracost, însă uneori strigătul de ajutor al unor persoane aflate la ananghie ar trebui să ne facă să uităm că există simple hârtii pentru care am face orice și să le sărim în ajutor cu orice putem. De aceea există voluntariatul.
Dacă va întrebați ce e voluntariatul, va lămuresc imediat.

Ei bine, acesta este o activitate de interes public desfășurată din propria inițiativă de orice persoană fizică, în folosul altora fară a primi o contraprestație materială. Există mai multe domenii în care puteți face voluntariat cum ar fi: asistență și serviciile sociale, protecția drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învățământ, științific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protecție a mediului, social și comunitar și altele. Poate vă gândiți ca acțiunea de voluntariat nu ajută la nimic, dar vă înșelați. Pe lângă faptul că prin această acțiune puteți salva vieți sau împlini destine vă aduce și un beneficiu în a vă schimba viața.

Ce beneficiu? Prin acțiunile de voluntariat putem obține abilități și cunoștințe noi, dar și competențe sociale. Acesta este un element însemnat în dezvoltarea educației si formării profesionale.

Participând la această mișcare, înveți să promovezi într-o formă creativă ideile personale și să lupți pentru realizarea lor până la final. Așadar, prin acțiuni de voluntariat poți dezvolta sau obține abilități și cunoștințe noi, dar și competențe sociale (încredere, solidaritate, toleranță, etc), devenind astfel mai conștienți de ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Acestea sunt doar câteva beneficii ale voluntariatului pe celelalte vă invit să le descoperiți singuri implicându-vă în astfel de activitatăți. Acțiunea de voluntariat presupune seriozitate, să dai dovadă de compasiune, de răbdare, de ințelegere,de grijă nemăsurată și de dragoste față de cei pe care îi sprijinim.

Așadar, dacă crezi că ai toate calitățile enumerate mai sus și esti dornic de a ajuta lumea să devina mai bună fară a primi ceva la schimb, dacă crezi că vei face față cu brio acestei provocări, atunci implică-te într-o astfel de acțiune pentru a deveni mai bun oferind ajutor și sprijin necondiționat.
Împreună putem schimba destine și implini vise!

Împreună reușim

Donează la Centrul Cultural Graz BAWAG PSK IBAN: AT91 1400 0893 1034 6030 BIC: BAWAATWW iar noi vom avea grijă ca toate acestea să se schimbe într-un mod eficient si rapid!

Sau cu cardul pentru unul din cazurile de mai jos.

Cauze pe care le sprijinim

Alătură-te echipei

Alătură-te echipei

SUNTEM SIGURI CĂ AVEM NEVOIE DE OAMENI CA TINE!

Cerințe

Oricine dorește să devină voluntar trebuie să îndeplinească niște cerințe. Iată care sunt acestea:

  • Trebuie să fie o persoană educată, cu bun simț
  • Trebuie să aibă capacitatea de a lucra în echipă
  • Trebuie să aiba vârsta de minim 18 ani

Ai tot ce trebuie? Ce mai aștepți, completează formularul și așteaptă un răspuns!

Număr de telefon

004369981595617

Adresă de email

romaniidingraz@gmail.com

    × Vă putem ajuta cu ceva?
    %d blogeri au apreciat: